arabesques


 

 

Bijzondere projecten

 

  marrakechmarrakech  
 Schoolreis naar Marrakech, de Atlas en de woestijn,
Bedacht en gerealiseerd door Arabesques voor 5VWO leerlingen van het Haags Montessori Lyceum. Uitgevoerd in 2006 en 2007. Doel: d.m.v. kennismaking met Marokko en Marokkanen van eigen leeftijd het begrip voor de Marokkaanse bevolking in Nederland bevorderen.

Reis naar de universiteit van Fez, bedacht door de Hogeschool Rotterdam en uitgevoerd door Arabesques in 2007. Doel: vergelijkend onderzoek, uitwisseling van kennis, eventueel ondersteuning bieden.

Gezondheidszorgreis, bedacht door de Stichting Mama Rosa (borstkankerpreventie) en uit te voeren i.s.m. Arabesques in het voorjaar van 2009. Doel: Kennis nemen van de situatie binnen de gezondheidszorg, met name in het noorden van Marokko, ten einde een beter inzicht te krijgen in de wijze waarop Marokkaanse vrouwen in Nederland (maar ook in Marokko) bereikt kunnen worden inzake borstkankerpreventie.

Omgekeerde inburgering voor Nederlandse overheidsbekleders, bedacht door het Nederlands Instituut in Marokko (NIMAR) in Rabat. Meer informatie te verwachten tegen het einde van 2008.

 
Dit aanbod van Arabesques valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).