arabesques


 

 

Architectuur - Berbercultuur - Culinair - Kunstnijverheid - Wandeltochten

 

  marrakech  
 
Art déco in Casablanca :
De Fransen ontwikkelden “Casa” in de jaren 20 met de intentie er DE metropool van de toekomst van te maken. Er werden meer gedurfde gebouwen neergezet dan in Frankrijk zelf maar de moderne stad van toen is nu heerlijk retro!
Een wandeling door het centrum van Casablanca werd dan ook onlangs door een Engelse journalist beschreven als een “design junkie’s fantasy”.

 
marrakech

Leemarchitectuur in de Dadèsvallei:
Sinds juli 2002 woont Maria Beetstra in Kelaat MGouna in Zuid-Marokko, waar ze een lemen kasbah heeft gerestaureerd, geheel volgens traditie. De kasbah staat in een traditioneel Berberdorp dat aan de voet ligt van de Hoge Atlas, bij de rivier de MGouna, in een paradijselijke vallei die de 'Rozenvallei' wordt genoemd.Er is voor geïnteresseerden de mogelijkheid om te overnachten in dit authentieke “leemkasteeltje” en samen met Maria excursies te maken langs de talloze leembouwwerken die deze streek telt. Ook is er gelegenheid om een helpende hand te bieden bij het verder restaureren van haar eigen kasbah...
 
Dit aanbod van Arabesques valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).