arabesques


 

 

Architectuur - Berbercultuur - Culinair - Kunstnijverheid - Wandeltochten

 

 
Wandeltochten door Atlas, woestijn of langs de kust

 
 

Voettochten door de Hoge Atlas, of ze nu twee of twaalf dagen duren, bieden de wandelaar de unieke gelegenheid in stilte van de ruige, ongerepte natuur te genieten en “en passant” kennis te maken met de sympathieke bewoners van de tegen de bergen geplakte Berberberdorpen.

 
 

 

Het trekken door de woestijn werd onlangs door een reisgenoot vergeleken met zeilen op een groot, grillig gevormd meer: je loopt en je loopt over een enorme vlakte met in de verte wat heuvels. Als je die bereikt hebt en er overheen bent gegaan, sluit het landschap zich achter je en ontvouwt zich voor je weer een nieuwe vlakte, heel anders van kleur… Soms loop je over zandduinen en soms over zwarte steenvlaktes, bezaaid met fossielen. En aan het einde van de dag is er altijd weer ergens een waterput, een tent en… thee!

marrakechmarrakech

Ook het lopen langs de oceaan, over het strand of hoog boven zee, is een bijzondere, rustgevende ervaring. Hier zijn het de ontmoetingen met vissers die ’s avonds hun primitieve blauwe vissersboten op het strand trekken en vanuit die boten hun net gevangen vis verkopen. Of het is de zon die als een rode bal in de zee zinkt of de wind die je zandstraalt… In ieder geval geraakt het hoofd leeg en bereik je met energie voor tien weer de bewoonde wereld!