arabesques


 


Golfreizen
Marokko telt een aantal prachtig aangelegde golfcourses. Zo speelt men in Rabat tussen de resten van Romeinse zuilen, grenst de golf in Meknès aan het koninklijk paleis en sla je in El Jadida hoog boven de Atlantische Oceaan af. Een golfvakantie in Marokko laat zich uitstekend combineren met excursies van culturele aard.

 

  marrakechmarrakech  
 Suggesties


1.
8 dagen Tanger – Rif – Meknès/Fès
Waarbij de reis begint met 3 nachten in
Tanger, “het venster op Europa”, een levendige maar ook mysterieuze havenstad die al heel wat kunstenaars wist te betoveren. Gegolfd wordt op de Royal Golf de Tanger, één van de oudste golfbanen (1917) of op de Royal Golf de Cabo Negro, een echte ‘links’baan in de buurt van Tetouan (Rifplaatsje met bijzondere sfeer). Van Tanger gaat de reis per huurauto naar Chefchaouen, een schilderachtig tegen de bergen geplakt blauw-wit stadje in het Rifgebergte (1 nacht). Op dag 5 kunnen Volubilis (Romeinse opgravingen) en Meknès (de kleinste der koningssteden) bezocht worden en de laatste 3 nachten worden doorgebracht in de koningsstad Fès met zijn fascinerende médina, doolhof van veelal ongeplaveide straatjes waar ezeltjes het voornaamste middel van vervoer zijn.. Gegolfd kan worden op de Royal Golf de Fès die spectaculaire vergezichten op het Atlasgebergte biedt.

Richtprijs: ca € 950 per persoon op basis 2-persoonskamer.

2
. 8 dagen Rabat – Fès/ Meknès
Deze reis voert na aankomst in Casablanca naar de hoofdstad
Rabat, een van de gezelligste, “gewone” steden van Marokko. Dag 2 is voor een bezoek aan de stad gereserveerd. Dag 3 wordt gegolfd op de befaamde Royal Golf Dar Es Salam (45 holes). Dag 4 = vertrek per huurauto naar Fès, alwaar de komende 4 nachten wordt overnacht. Eén dag is ter besteding van een bezoek met gids aan de stad, 1 dag wordt gegolfd op de Royal Golf de Fès en 1 dag kan gebruikt worden om de omgeving te verkennen (Meknès, de Romeinse opgravingen in Volubilis, de heilige stad Moulay Idriss etc.) of om te golfen op de idyllische 9 holes Royal Golf de Meknès, gelegen in de tuinen van het koninklijk paleis. Dag 8 = terugreis naar Nederland.

Richtprijs: ca € 1.100 per persoon op basis 2-persoonskamer.

3. 8 dagen El Jadida – Essaouira – Agadir/Taroudant
Na aankomst in Casablanca rijdt u per huurauto naar
El Jadida, alwaar u 2 nachten verblijft in het aardige, vlak achter de zee en aan de golfcourse gelegen golfhotel. De 2e dag wordt gegolfd op deze Royal Golf d’El Jadida (18 holes). Op dag 3 rijdt u via de kust naar Essaouira (dubbelommuurd, pittoresk en easygoing vissersplaatsje) waar u 2 nachten in een aangenaam riad-hotel logeert. Dag 4 is een rustdag: boekje lezen op dakterras met uitzicht over zee en haven, dwalen door de souks, lunchen in de haven etc. Op de 5e dag reist u langs de kust naar Agadir , waar u 3 nachten in een zeer luxe Riad verblijft. Op dag 6 wordt gegolfd op de Royal Golf des Dunes of Du Soleil vlakbij de Riad (27 holes). De 7e dag kunt u een tochtje maken naar Taroudant, een typisch zuid Marokkaans stadje omwald door okerkleurige muren. Dag 8 = terugvlucht vanaf Agadir.

Richtprijs: ca € 1.250 per persoon op basis 2-persoonskamer.

4. 8 dagen Marrakech en Essaouira
Waarbij de eerste 3 nachten gelogeerd wordt in Marrakech, roze-rode “parel van het zuiden”, in een sfeervolle riad in de médina. Dag 2 = acclimatiseren, kennismaking met de stad. Dag 3 wordt gegolfd op de oude, boomrijke Royal Golf de Marrakech (18 holes). Op dag 4 gaat de reis per huurauto naar Essaouira, alwaar 2 nachten wordt gelogeerd (zie reis 3). Dag 6 = terugkeer naar Marrakech, waar de laatste 2 nachten worden doorgebracht in een mooi hotel in de Palmeraie (palmoase waaruit Marrakech ooit is “groot gegroeid”). In de middag is er nog voldoende tijd de souks of de nieuwe stad (Guéliz) in te gaan of de tropische Jardins Majorelle te bezoeken. Dag 7 wordt gespeeld op de Royal Golf de la Palmeraie (18 holes). Dag 8 = terugreis.


Richtprijs : ca € 1.200 per persoon op basis 2 persoonskamer

5. 8 dagen Marrakech en Hoge Atlas (Imlil)
Voor wie zijn spikes wel eens voor bergschoenen wil verwisselen…. En waarbij de 2 nachten in Essaouira (zie reis 4) worden vervangen door 2 nachten in het pittoreske Berberdorp Imlil, gelegen aan de voet van de hoogste berg van Noord-Afrika, de Djebl Toubkal (djebl = berg). Geslapen wordt in een heuse kasbah (gerestaureerde leemburcht), gelegen op een rots boven Imlil. Er kunnen bergtochten van iedere gewenste lengte en moeilijkheidsgraad gemaakt worden met zeer ervaren, lokale berggidsen.

Richtprijs : ca € 1.200 per persoon op basis 2 persoonskamer

 
 
Dit aanbod van Arabesques valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).